Arrangementen

Schilderworkshops                                                      

Workshop A :    Schilder-estafette-workshop
Workshop B :    Naar schilderijen van v. Gogh
Workshop C  :   In de voetsporen van v. Gogh         
Kosten :               Mini    € 22,50
(all in p.p.)           Groot  € 32.50
Informatie en boekingen 

arrangementen@vgvn.nl
040 - 78 78 431 - di t/m vr 10:00 tot 13:00 uur. 
                                                              Home >> 

Schilderworkshops

Atelier Nuenen biedt U in haar atelier schilderworkshops aan waarbij U de mogelijkheid hebt om de schilderworkshop zelf samen te stellen.

U kunt kiezen uit een grote workshop van 2 - 2.5 uur of een mini-workshop van 1.5 uur. In beide workshops kunt u kiezen voor estafette schilderen of individueel schilderen met een keuze mogelijkheid omtrent het thema.

Grote workshop

Duur: 2 tot 2.5 uur. doelgroep: volwassenen. Groepsgrootte: minimaal 8 personen. Tijdens deze workshop is er een pauze met  een wijntje, frisdrank, zoute koekjes en pinda's. In de pauze is er uiteraard tijd om bij elkaar te kijken en voor een rondleiding door het griote atelier waar schilders uitleg geven over hun werk.

Kosten: 32.50 euro per persoon (inclusief materialen, koffie/thee en consumpties.

Mini workshop

Duur:  1.5 uur. Doelgroep: volwassenen. Groepsgrootte: minimaal 8 personen. Tijdens deze workshops staat er en candybar voor u klaar en is er een korte pauze die u kunt benutten om elkaars werk te bewonderen en/of voor een rondleiding door het grote atelier waaar schilders uitleg geven over hun werk.

Kosten: 22.50 euro per persoon (inclusief materialen, koffie/thee en candybar.

Naast de tijdsduur kunt U kiezen uit 3 soorten workshops:

A.      Schilder-estafette-workshop (ook zeer geschikt voor teambuilding)

Met Uw gezelschap gaat iedereen een eigen schilderijtje maken terwijl dat ook deels door anderen van het gezelschap wordt geschilderd. Aan de hand van een door Uzelf gekozen thema of voorbeeld dat wij U voorleggen, bv. de zonnebloemen van Van Gogh of Van Gogh in Nuenen, gaat u aan het werk. U krijgt telkens instructies voor de volgende fase, maar dat betekent dat U dan verder werkt aan doekje van Uw buurman of buurvrouw. Toch bent U altijd weer in staat om op het einde het resultaat naar Uw hand te zetten. De thema's van deze workshops zijn ook om te zetten naar individuele workshops.

B.      Workshop: Naar schilderijen van Vincent van Gogh

Aan de hand van geplastificeerde uitsneden van schilderijen van v. Gogh gaan de deelnemers een compositie maken, de horizon bepalen, een schilderijtje maken naar de penseelvoering van Vincent van Gogh. Ook het mengen van 'zijn kleuren' komt aan de orde. Resultaat: een door Uzelf geschilderd werkje, geinspireerd door het werk van Vincent van Gogh.

C.     Workshop: In de voetsporen van Vincent van Gogh

Aan de hand van een hedendaagse foto gaan de deelnemers op een plek zitten waar Vincent van Gogh zijn onderwerp schilderde en maken hierna hun eigen "Van Goh-schilderij'. Resultaat: een door Uzelf geschilderd werkje, geinspireerd door het werk van Vincent van Gogh.

 Workshop
Home >>