Over ons

In 2009 is door 51 schilders het project 'Panoramaschilderij Van Gogh' gerealiseerd. Een levensverhaal van Vincent van Gogh op 45 reusachtige doeken. 

Na oplevering van dit project, wilden de meeste schilders doorgaan. Sinds 1 juli 2009 is deze groep dan ook actief onder de naam 'Schilderscollectief Atelier Nuenen'.

                                                              Home >>                                                     

Lees meer >>

Atelier Nuenen sinds 1 juli 2009

Sinds haar oprichting in 2009 geniet Atelier Nuenen vooral bekendheid door:

- de van Gogh Panorama-schilderijen
- de jaarlijkse Paas-Art exposities
- de schilderworkshops
- exposities in bibliotheek Dommeldal 

Atelier Nuenen maakt onderdeel uit van de Stichting Van Gogh Village Nuenen.

Home >>

Over ons

Opgericht 1 juli 2009
De (informele) oprichting van ons schilderscollectief onder de naam ‘Atelier Nuenen’, met Thea van Eijk als 'founding mother', was per 1 juli 2009 een feit. Vanaf dat moment beschikte het schilderscollectief over een mooie atelierlocatie: Berkenbos 8 in Nuenen.
De meeste leden komen uit Nuenen en zijn allen ervaren schilders met de ambitie zich door samenwerking verder te ontwikkelen. Deze kunstenaars zijn naast Vrijwilliger, ook Vriend van de Stichting Van Gogh Village Nuenen en verzorgen schilderworkshops in opdracht van Vincentre, het Vincent van Gogh Centrum in Nuenen.

Organisatie en activiteiten
Sinds 24 november 2013 is schilderscollectief Atelier Nuenen een formele vereniging. 
Het collectief kende door de jaren heen weinig verloop van leden, hetgeen veel zegt over de saamhorigheid en het enthousiasme van de kunstenaars. Met recht mag worden gezegd dat het collectief geen bevlieging is gebleken. Nog steeds actief betrokken bij schilderworkshops (door Vincentre aangeboden), exposities en Nuenense evenementen. De overgang in 2013 naar een formele vereniging (met volledige rechtsbevoegdheid) was dan ook niet meer dan een logische stap.

BuitenschilderenBuiten schilderen
Schilderen doen we niet alleen in ons atelier thuis of in ons gezamenlijk atelier. Een paar keer per jaar gaan we naar buiten, onder de noemer 'Atelier Nuenen On Tour'. Meestal in Nuenen en omgeving, soms ook op locaties waar Vincent van Gogh tekende of schilderde.Atelier Nuenen On Tour


van links naar rechts:
Nell Vrancken, Riet Warbroek
en Riet Dambacher

 

Home >>