Projecten

Regelmatig wordt Atelier Nuenen uitgenodigd een bijdrage te leveren aan een Nuenens evenement. De ene keer is dat een veiling van schilderijen voor een goed doel. Dan weer een jubileumviering.

Als zo'n uitnodiging op onze mogelijkheden aansluit, werken we dit uit in de vorm van een project. Onze bijdrage is altijd gebaseerd op betrokkenheid en creativiteit.

Home >>

Actuele projecten             

                                                                
                             

                                                           

         

           

       

 

 

                

 

 

 

 

Projecten

Opening van ons nieuw atelier aan de Vrouwkensakker 17 te Nuenen

21 september 2018

nieuwgebouw1

Feest 21 september - opening Vrouwkensakker 17

 

nieuwgbouw2

nieuwgebouw3

 

 

 

 

 

PAAS-ART 2018

De kunstenaars van Atelier Nuenen hebben op 1e en 2e Paasdag 2018, hun atelierdeuren aan de Berkenbos 8 in Nuenen, weer opengezet.  We hebben ca. 1500 liefhebbers van de schilderkunst op onze open Atelierdagen mogen begroeten. Het was een groot succes!

paasart2018

poster2018

ART ON THE MOVE

Op 30 september, 1, 7 en 8 oktober 2017 organiseerden  wij een grootse expositie in de voormalige Peugeot autoshowroom in Gerwen.

 De expositie was ruim van opzet. Hierbij werd gebruik gemaakt  van diverse voorwerpen die nog dienst hadden gedaan in de garage.

Het was een mooie, ruime expositie en was een groot succes!

 art1

 

art2

 

artautoportier 

ART ON THE MOVE

Een aantal leden heeft hard gewerkt om de ruimte om te toveren tot een prachtoige expositieruimte.

 

 beeld

 

poster

Expositie van Goghkerkje

Op donderdag 30 maart 2017 hebben wij als Atelier Nuenen een kleine expositie mogen inrichten van werken van het van Goghkerkje. 30 maart is de geboortedag van van Gogh. Er kwamen bussen met bobo's en toeristen naar Nuenen om o.a. dit kerkje te bezichtigen.

Tevens was ons gevraagd of we ook rondom het kerkje wilden gaan schilderen. Het was een uitgelezen dag om buiten te schilderen. Het was zonnig weer en 22 graden Celsius. Het werd een prachtige dag met veel toeristen van allerlei nationaliteiten.

Vangoghbuiten

vangogh30maart

Workshop Portretcollage

Op 22 en 24 maart heeft een van onze kunstenaars, Jose Kreveld-Soons, een workshop portretcollage d.m.v. scheuren, gegeven. Bijna de helft van ons atelier heeft aan deze workshop, in opperste concentratie, meegedaan. Zie de resultaten  van 1.5 uur werk hieronder.

portretscheuren

In opperste concentratie

portretscheuren

Open dagen in ons Atelier op zaterdag en zondag 10 en 11 december 2016

                 

Opandag2016

 

Op zaterdag en zondag 10 en 11 december a.s. organiseerden wij een Open Dag in ons atelier aan de Berkenbos. Ons schilderscollectief exposeerde er talrijke kunstwerken. Het was weer een boeiende expositie. Aansluitend hadden wij de jaarlijkse kerstborrel.

opendagec2016

 opendagdec2016

 

Nuenense schilders betraden de arena van Atelier Vonk in Aarle-Rixtel!

 

De toeschouwers lieten zich overdonderen en onderdompelen in de voormalige klokkengieterij Petit & Fritsen in Aarle-Rixtel. Het prachtige industriele pand is sinds kort een plek waar kunst, cultuur, horeca en passie de arena vult.

Vanaf eind augustus bevolkte een select gezelschap van Atelier Nuenen er de inspirerende ruimte met meer dan alleen schilderijen.

De koffie stond klaar en de kunstenaars waren aanwezig zijn op : vrijdag 26 augustus en vrijdag 2 sepember van 14.00 tot 18.00 uur.

Daarna steeds van 12.00 tot 17.00 uur op zaterdag 27 augustus, zondag 28 augustus, zaterdag 3 september en zondag 4 september,. en zaterdag en zondag 10 en 11 september.

Adres: Klokkengietersstraat 1, Aarle Rixtel.

Zie ook website: www.ateliervonk.nl

 poster

 

 frits

 

PaasArt in ons Atelier! PaasArt 2016

                                                                                                                                                                                        In het Paasweekend van 2016, 1e en 2e Paasdag, vond de expositie PAASART IN ONS ATELIER plaats op Berkenbos 8 te Nuenen. Het schilderscollectief is erg blij met de start dit jaar van een prachtige groepsexpositie in het eigen atelier. Rond de 30 kunstenaars van Atelier Nuenen namen hieraan deel. Zij exposeerden samen ca. 100 kunstwerken.  Het was een zeer geslaagd paasweekend. Wij hebben de limiet van 60 leden bereikt. Inschrijven als deelnemer kan altijd.

 

 

Open Dag Atelier Nuenen

Met Gluhwein stonden de leden van Atelier Nuenen tijdens de Open dag Atelier Nuenen op 27 december (3e kerstdag) van 11.00 tot 16.00 uur klaar om geinteresseerden en potentiele nieuwe leden te ontvangen.  Het was een mooie gelegenheid om een kijkje te nemen in het schildersatelier van Atelier Nuenen, Berkenbos 8. Vooral zeer interessant voor schilders die lid willen worden. De condities zijn erg aantrekkelijk. Je kunt iedere week op maandag, woensdag en vrijdag komen schilderen voor 30 euro per maand. Van 10.00 tot 16.00 uur.                                 

 

 flyer

 Het was een zeer geslaagde dag. Wij kijken tevreden terug. Wij hebben veel bezoekers mogen ontvangen en er hebben zich diverse nieuwe leden aangemeld.

Wilt u ook lid worden?

kerstworkshop2015

 

Expositie in het Weefhuis  'VANGOGHNUENEN'

Atelier Nuenen ziet Van Gogh Nu

Ook Atelier Nuenen draagt bij aan het feestelijke Van Gogh-jaar 2015!

De kunstenaars van Atelier Nuenen eren Van Gogh met een expositie in het Weefhuis te Nuenen. Dit jaar is het namelijk 125 jaar geleden dat Vincent Van Gogh gestorven is. Geinspireerd door het werk van Van Gogh, zijn passie en zijn bezieling, zijn kleurgebruik en penseelstreek, kiezen de kunstschilders van Atelier Nuenen hun eigen onderwerp en uitwerking. Ieder geeft zo in zijn of haar eigen stijl, vanuit de eigen nbeleving en fantasie, vorm aan een schilderij waartoe Van gogh de inspiratie gaf.

De expositie is op vier opeenvolgende weekenden, vrijdag, zaterdag en zondag, te bewonderen in Het Weefhuis, Lucas van Hauthemlaan 1, Nuenen. De tentonstelling loopt van 28 augustus t/m 20 september 2015 van 13.00 - 18.00 uur en is gratis te bezoeken. De officiele opening zal plaatsvinden op vrijdag 28 augustus a.s. om 16.00 uur, en zal geopend worden door Inge Schueller, statenlid Provincie Noord-Brabant met in haar portefeuille Kunst en Cultuur.

 postervangogh

Bloem en Tuin beurs 2015

Van 24 juli t/m 2 augustus zijn wij weer te gast op de tuinbeurs van de fam. Geven, Landgoed Gulbergen. Kunstenaars van Atelier Nuenen zijn weer prominent aanwezig. Zij exposeren hier hun werken en laten zich van hun beste kant zien tijdens het  'buitenschilderen'.

Schilderij 'De Aardappeleters'

Het schilderij 'De Aardappeleters' van Ank thijssen is gedurende 2015 te zien op de videopresentatie van het Van Gogh Museum in Amsterdamde aardappeleters

Dit jaar geen Paas-Art 2015 - Wel Paas-Art-Plus 2016!!!

Atelier Nuenen slaat één jaartje over!  Dit jaar geen Paas-Art-kunstevenement in Nuenen. Na 5 succesvolle jaren wordt het tijd voor een nieuwe formule. Dat houdt in dat de kunstenaars en de organisatie meer tijd nodig hebben om hier inhoud aan te geven. In de loop van 2015 zullen de kunstenaars wél op een ander moment en op een andere locatie naar buiten treden met een bijzondere expositie gericht op het 'Van Gogh-2015 jaar'. Hierover zal later in de media informatie verschijnen.

In 2016 volgt zoals U gewend bent op de vaste locatie 'John Geven Studio's'  in Nuenen de nieuwe Paas-Art-Plus-formule. Het wordt een bredere aanpak die erop gericht is dat de schilders van Atelier Nuenen ook andere kunstvormen die zij beheersen, zullen tonen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld fotografie, sieraden, keramiek en boeken.

In samenwerking met John Geven Studio's wordt gewerkt aan een andere vormgeving en presentatie die zowel binnen als buiten het gebouw zal plaatvinden.


Eerste project
Het allereerste project - eigenlijk de aanleiding voor de oprichting van het schilderscollectief Atelier Nuenen - was het project 'Panoramaschilderij Van Gogh' in 2009.E
erste project: 'Panoramaschilderij Van Gogh' in 2009

 

Projecten in 2012 en 2013
In 2012 en 2013 hebben diverse schilders van Atelier Nuenen koeien geschilderd op het terrein van tuinbeurs Bloem en Tuin. John Geven Studio's uit Nuenen stelde twee tenten ter beschikking en boer Rob Adriaans, eveneens uit Nuenen, de koeien. 
In de maanden voorafgaand aan Bloem en Tuin 2013, is door kunstenaars van Atelier Nuenen met veel passie gewerkt aan megagrote doeken van 2,5 bij 5 meter. Deze tentwanddoeken, met motieven uit de bloemen- en dierenwereld, waren op diverse locaties van het beursterrein te bewonderen.

DoorkijkMegadoek

Projecten in 2014

Paas-Art 2014

1e Lustrum Paas-Art 2014 smaakt naar meer!

De kunstenaars van Atelier Nuenen hebben in vijf jaar laten zien dat ze flinke creatieve en schildertechnische ontwikkelingen hebben doorgemaakt. Met veel lof zijn talloze complimenten ontvangen over de hoge standaard kunst die zij exposeerden. De ruime opstelling in de prachtige professionele fotostudio van John Geven Nuenen is met veel enthousiasme ontvangen. Een kleine 1500 bezoekers hebben er samen met de kunstenaars een feestelijke Paaskunstproeverij van gemaakt. Velen hebben het formulier voor de publieksprijs ingevuld en daardoor meegedongen naar 7 kunstprijzen. De prijzen vielen op de volgende kunstenaars : Ton Sommen (1e prijs), Nellie van Kemenade (2e prijs), Jan Grimberg en Sonja Schoor (3e prijs). Naast de publieksprijs heeft een vakjury de schilderijen beoordeeld. De jury bestond uit Martine van Noort (kunstschilder/docente), Antoinet Verhagen ( beeldhouwer en oprichtster van ruimte in Beeld) en John Geven (fotograaf). Deze prijzen vielen op Eva Sanders (1e prijs met 'Etalagebenen'), Corrie Bulle (2e prijs met 'Exotisch Bomenlandschap') en Leo Steeghs (3e prijs met 'Spiegel')

materieworkshop

Tuinbeurs 'Bloem en Tuin'

Van vrijdag 18 juli t/m zondag 27 juli waren we weer te gast op de tuinbeurs 'Bloem en Tuin' , van de familie Geven, landgoed Gulbergen te Nuenen. In de maanden hieraan vooraf zijn in de bloemenkas van de firma 'Het Rullen' te Gerwen, door kunstenaars van Atelier Nuenen grote tentwanddoeken van 1.5 bij 2 meter beschilderd.  Deze doeken, met bloemenmotieven, waren op diverse locaties op het terein van 'Bloem en 'Tuin'  te bewonderen. Meerdere kunstenaars hadden hun eigen werkplek ingericht op het terrein.  Zij lieten zien dat kunst bloeit in Nuenen. In de hoek van de grote horecatent was een expositie ingericht met werken van diverse kunstenaars van Atelier Nuenen.

Lustrumexpositie 2014

Atelier Nuenen pakte Grooots uit!

Ter gelegenheid van ons eerste lustrum, vond van zaterdag 6 september t/m zondag 5 oktober 2014 de weekend-expositie 'Grooots' plaats. De locatie van deze expositie was de bloemenkas van 'Het Rullen Hoveniers', Rullen 11a te Gerwen. ca. 40 deelnemers van Atelier Nuenen exposeerden een grooots schilderij, van ingetogen tot zeer kleurrijk.

Atelier Nuenen vierde met trots haar 1e lustrum.

De lustrumexpositie startte met een goed gemutst feestje voor de kunstenaars op 5 september.

feestgroootsfeestgroootsFeesstgrooots
feestgroootsvoorstelling

Wij hebben veel bezoekers mogen ontvangen. Er waren veel enthousiaste reacties van de bezoekers, zowel op inrichting van de expositie als op de kwaliteit van de schilderijen. Dat blijkt wel uit het feit dat diverse schilderijen zijn verkocht. Door de mooie lichtinval van de expositieruimte kwamen de schilderijen zeer goed to zijn recht. Ook de mooie buitentuin werd benut voor het tonen van enkele grote doeken van 1.5 bij 2 meter, geschilderd op een groot zeil. Zittend op een houten bankje kon men genieten in 't goren, van de rust en van de kusntwerken.

grooots

groootsgrooots