Workshops

 

Atelier Nuenen biedt in haar atelier drie verschillende schilderworkshops aan. U kunt kiezen uit een estafettevorm (heel geschikt voor teambuilding) en twee individuele workshop-vormen. 

Bij de estafettevorm schildert u als groep met hetzelfde thema. U heeft daarbij de mogelijkheid van een eigen, gezamenlijk gekozen thema. In de twee andere workshops schildert u individueel, naar voorbeeld van een van de schilderijen van Vincent van Gogh.

De deelnemers krijgen begeleiding bij de kleurkeuze, het mengen van de verf en de wijze waarop je de verf aanbrengt op het doek (de toets van Van Gogh).

Voor elke workshop geldt:

  • Duur: 2 uur
  • Doelgroep: volwassenen
  • Groepsgrootte: minimaal 8, maximaal 24 personen
  • Kosten: € 28,50 per persoon (incl. materialen, koffie/thee/frisdrank en versnapering)
  • Boekingen: uitsluitend bij Vincentre via arrangementen@vgvn.nl (040) 78 78 431 dinsdag t/m zondag 10:00 – 17:00 uur

   Workshop

Estafette-schilderen

Tijdens deze workshop schilderen de deelnemers een doekje dat ze na verloop van tijd (ca 10 minuten) weer doorgeven aan de buur, die er verder aan schildert. U krijgt telkens instructies voor de volgende fase. Degene die begint met het doekje, krijgt aan het einde van de rondgang zijn eigen doekje weer terug om het verder -naar de gewenste eindvorm- af te schilderen. 

De begeleider van de workshop biedt u in beginsel en afgestemd op uw groep, een thema aan. U heeft overigens ook de mogelijkheid van een eigen gezamenlijk gekozen thema.  

Deze workshop leent zich uitstekend voor een teambuilding-activiteit.

   Workshop

In de voetsporen van 

Vincent van Gogh

Tijdens deze workshop schildert elke deelnemer aan een eigen doekje gedurende de hele sessie. U kiest uit een twintigtal voorbeelden van schilderijen van Van Gogh. Dit zijn vooral afbeeldingen uit zijn Franse periode. Qua onderwerp lopen ze uiteen van stillevens tot landschappen en zijn slaapkamer. Voor elk wat wils.  

Wij helpen u bij het mengen van de kleuren en de penseelvoering van Vincent van Gogh. 

Het resultaat is een door uzelf geschilderd werkje, geïnspireerd door het werk van Vincent van Gogh.

   Workshop

Vincent van Gogh in Nuenen

In deze workshop wordt gewerkt met voorbeelden van schilderijen waarin de verbinding van Vincent Van Gogh en het dorp Nuenen zichtbaar is. Het gaat hier dus om schilderijen van Vincent die op locatie in Nuenen zijn gemaakt. De deelnemers kiezen, ieder voor zich, één voorbeeld uit de vier beschikbare voorbeelden

Stapsgewijs bouwt u uw schilderij op, waarbij u hulp krijgt bij de keuze en het mengen van kleuren. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de penseelvoering (de toets) van Vincent van Gogh.   

Het resultaat is een door uzelf geschilderd werkje, geïnspireerd door het werk van Vincent van Gogh.

Atelier Nuenen

Vrouwkensakker 17, 5673 PE Nuenen
Mail: Info@ateliernuenen.nl 
Disclaimer & Privacy

Atelier Nuenen © 2019