Ank Thijssen

 

Geboren 1955 te Mook en Middelaar.

Kleur speelde al op jonge leeftijd een grote rol in het leven van Ank, wat blijkt uit het feit dat ze op achtjarige leeftijd al een kleurwedstrijd won bij de toenmalige Boerenleenbank. Ze werkte bijna 35 jaar in het onderwijs als docent Handenarbeid en Tekenen (LHNO Grave) en later aan het Merletcollege ook nog als docent Geschiedenis.
Als hobby begon ze te schilderen met acrylverf en te boetseren en bronzen beelden maken bij Sias Fanoembi.

Ze schildert landschappen en is door Van Gogh geinspireerd. Haar kleurgebruik is met veel blauwtinten, vooral turquoise. Tevens schildert ze met olieverf die ze gebruikt op een “kleiachtige” wijze, waarbij kleuren op het doek samenvloeien.

Ook heeft ze kunststof koeien beschilderd, zoals een koe met zeven schilderijen van Van Gogh erop. Ze experimenteert met kleurrijke abstracte kleinformaat schilderijtjes.

 

ankthijssen55@gmail.com

06-23733137

 

 

Blok met primaire gele kleur Werken

Hieronder ziet u een aantal werken van Ank Thijssen. Door te klikken op de een van de kunstwerken wordt deze groot getoond. U ziet dan meer informatie zoals de naam van het kunstwerk, gebruikte materialen en afmetingen. Met de pijltjes links en rechts kunt u alle kunstwerken uitgebreid bekijken. 

Atelier Nuenen

Vrouwkensakker 17, 5673 PE Nuenen
Mail: Info@ateliernuenen.nl 
Disclaimer & Privacy

Atelier Nuenen © 2019