Dick van Tongeren 

Dick is autodidact. Wèl zijn er in de loop der jaren workshops en cursussen gevolgd, o.a. bij Gerard van Iersel, José Jansen en Edoardo Durdin.

Dick produceert los van stromingen en technieken: potlood, houtskool, acryl of olieverf. Op linnen, canvas, paneel of papier. Ook zijn onderwerpen kiest hij ongebonden: een idee omzetten naar een tekening of schilderij. Het gaat hem om het overbrengen van een gevoel of idee, minder dan het kloppende mooi afgewerkte plaatje. Maar er moet wèl iets te zien zijn. Iets waardoor je oog het schilderij steeds weer opzoekt. Iets ongebruikelijks of raars. Iets wat je zelf moet invullen. Iets wat je fantasie in werking stelt.

Behalve schilderen heeft Dick drie stripboeken (Pimpelstrip) en een verhalenboek op zijn naam staan. Hij publiceert deze verhalen ook op

pimpel.weebly.com
hethuisjeinfrankrijk.weebly.com

Blok met primaire gele kleur Werken

Hieronder ziet u een aantal werken van Dick van Tongeren. Door te klikken op de een van de kunstwerken wordt deze groot getoond. U ziet dan meer informatie zoals de naam van het kunstwerk, gebruikte materialen en afmetingen. Met de pijltjes links en rechts kunt u alle kunstwerken uitgebreid bekijken. 

Atelier Nuenen

Vrouwkensakker 17, 5673 PE Nuenen
Mail: Info@ateliernuenen.nl 
Disclaimer & Privacy

Atelier Nuenen © 2019