Hans Könemann

 

(Weert, 1947) volgde eind jaren zestig aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg de opleiding MO Tekenen. Hij gaf meer dan 15 jaar tekenles aan verschillende middelbare scholen. Midden jaren tachtig verliet hij het onderwijs en begon een carrière als freelance grafisch ontwerper en illustrator, waarbij hij veelvuldig gebruik maakte van de airbrush-techniek.

Vanaf 1990 maakte hij geleidelijk de overstap naar ontwerpen en illustreren op de computer. Hij specialiseerde zich in technische illustraties, artist impressions voor de bouwwereld en cartografische producties.

Sinds 2013 houdt hij zich bezig met schilderen. Zijn voorkeur gaat daarbij uit naar het realistische portret in acryl- en olieverf. Foto’s dienen daarbij als voorbeeld, maar tijdens de portretsessies van Atelier Nuenen wordt er ook naar levend model gewerkt.

konemann@planet.nl

06-42090291

 

Blok met primaire gele kleur Werken

Hieronder ziet u een aantal werken van Hans Könemann. Door te klikken op de een van de kunstwerken wordt deze groot getoond. U ziet dan meer informatie zoals de naam van het kunstwerk, gebruikte materialen en afmetingen. Met de pijltjes links en rechts kunt u alle kunstwerken uitgebreid bekijken. 

Atelier Nuenen

Vrouwkensakker 17, 5673 PE Nuenen
Mail: Info@ateliernuenen.nl 
Disclaimer & Privacy

Atelier Nuenen © 2019