Helma Coumans 

Al heel wat jaren volg ik met veel plezier allerlei creatieve cursussen waaronder schilderen van naaktmodellen. Na mijn werk in het beroepsonderwijs begon ik aan de opleiding schilderen op de Academie in Arendonk. Eerst de basisopleiding en later de opleiding specialisatie.
Ik schilder vooral met olieverf en vind het daarnaast leuk om collages te maken.

Schilderen geeft plezier en je wordt er rustig van, het is een soort droomland waarin je zelf de kleuren kunt bepalen. De laatste tijd ben ik vooral bezig met portretten. Met de serie (6) van dwarse pegels (deze benaming komt van mijn schoonmoeder) wil ik laten zien dat opstandige mensen uit het verleden die tegen de gevestigde orde hebben aangeschopt vandaag de dag nog actueel zijn. De volgende serie gaat over vrouwen uit de wetenschap. Daarnaast maak ik portretten van personen in mijn omgeving.

 

Blok met primaire gele kleur Werken

Hieronder ziet u een aantal werken van Helma Coumans. Door te klikken op de een van de kunstwerken wordt deze groot getoond. U ziet dan meer informatie zoals de naam van het kunstwerk, gebruikte materialen en afmetingen. Met de pijltjes links en rechts kunt u alle kunstwerken uitgebreid bekijken. 

Atelier Nuenen

Vrouwkensakker 17, 5673 PE Nuenen
Mail: Info@ateliernuenen.nl 
Disclaimer & Privacy

Atelier Nuenen © 2019