Julia Iding

 

Julia Iding (1950) tekent en schildert al vanaf haar jeugd. Zij heeft als opleiding de Kunstacademie in Arendonk (B) gevolgd en daarna de specialisatie portret- en model-schilderen in olieverf.

Haar schilderijen zijn voornamelijk figuratief. De mens staat meestal centraal in haar schilderijen en ze schildert naar waarneming waarbij ze de plasticiteit van het onderwerp vangt op haar eigen wijze met eigen kleurkeuze en grove penseelstreken. Sfeer en karakter zijn de belangrijkste elementen in haar kunstwerken. In het verleden schilderde zij hoofdzakelijk in olieverf. De laatste jaren gebruikt ze voornamelijk acrylverf en soms met gebruik van allerlei natuurlijke materialen die de schilderijen een bijzondere structuur en reliëf geven. Ze is voortdurend op zoek naar onderwerpen en gebruikt wisselende stijlen zoals de serie met stieren en recentelijk het dagelijkse leven van boerenmensen in vroegere tijden. Ze schildert actief in het kunstenaarscollectief Atelier Nuenen.

 

www.juliaiding.nl

 

Blok met primaire gele kleur Werken

Hieronder ziet u een aantal werken van Julia Iding. Door te klikken op de een van de kunstwerken wordt deze groot getoond. U ziet dan meer informatie zoals de naam van het kunstwerk, gebruikte materialen en afmetingen. Met de pijltjes links en rechts kunt u alle kunstwerken uitgebreid bekijken. 

Atelier Nuenen

Vrouwkensakker 17, 5673 PE Nuenen
Mail: Info@ateliernuenen.nl 
Disclaimer & Privacy

Atelier Nuenen © 2019