Willie van Schie-Kamps

 

Tekenen – tekenen – tekenen. Dit gebeurde van kinds af aan tot nog toe. Het onderwerp: altijd mensen. Eerst komt het kijken, goed kijken. Dan proberen het uiterlijke, de gelijkenis, maar vooral ook het innerlijke te vangen: het gevoel, de ziel, met die prachtige lijnen van het menselijk gezicht en lichaam.

Jarenlang vrijwel alleen bezig met het maken van portretten maakt Willie van Schie-Kamps nu meer universeel werk. Ze plaatst de mens in de natuur, probeert de relatie daarmee weer te geven en de emoties die dan ontstaan. Verwondering en dreiging, troost en gevaar. Tekenend, schilderend en nu ook vaker experimenterend met collage en gemengde technieken werkt ze laag over laag, ze haalt elementen naar voren en laat ze weer verdwijnen.

Je ziet ook de donkere kant, het verdriet, de spanning, het demonische, ook vanuit persoonlijke ervaringen. Maar steeds op zoek naar een uitweg, de vrijheid.

Na het vele jaren volgen van cursussen op verschillende gebieden van beeldende kunst heeft Willie pas de vierjarige CKE academie afgerond.

website: www.willievanschiekamps.nl

e-mail: wjmschiekamps@planet.nl

 

Blok met primaire gele kleur Werken

Hieronder ziet u een aantal werken van Willie van Schie. Door te klikken op de een van de kunstwerken wordt deze groot getoond. U ziet dan meer informatie zoals de naam van het kunstwerk, gebruikte materialen en afmetingen. Met de pijltjes links en rechts kunt u alle kunstwerken uitgebreid bekijken. 

Atelier Nuenen

Vrouwkensakker 17, 5673 PE Nuenen
Mail: Info@ateliernuenen.nl 
Disclaimer & Privacy

Atelier Nuenen © 2019