Anton Koenraads

 

Mijn interesse voor tekenen werd gewekt in klas 5 van de lagereschool in Prinsenbeek door meester Gommers, die amateur-tekenaar was en mij zijn werk liet zien.
Op  de HBS-B in Breda ontdekte ik, naast kleurpotloden, de mogelijkheden  van plakaatverf. Het gebruik van kleurvlakken was nieuw voor me.
Op de TH in Eindhoven studeerde ik Technische Natuurkunde en volgde avond-cursussen, zoals model- en pastel-tekenen en aquarelleren aan de SKVE in de Gagelstraat.
Later schilderde ik met olieverf, eerst bij de Industriele Akademie afdeling Beeldend, later in Arendonk. Daar heb ik vooral klassiek model getekend en -geschilderd , niet vluchtig en snel, maar juist heel nauwkeurig en precies. Daarvan heb ik vooral geduldig leren kijken! Tussendoor veel sneltekenen en -schetsen: registreren op snelheid dus.
Rond mijn pensioen ben ik, na ruim 30 jaar Meet&Regeltechniek, weer actief bij Atelier Nuenen. Daar hoop ik weer te kunnen leren en inspireren samen met collega-schilders en mijn leermeesters: o.a.  Monet, Toulouse-Lautrec, Vermeer en Rembrandt.

 

Blok met primaire gele kleur Werken

Hieronder ziet u een aantal werken van Anton Koenraads. Door te klikken op de een van de kunstwerken wordt deze groot getoond. U ziet dan meer informatie zoals de naam van het kunstwerk, gebruikte materialen en afmetingen. Met de pijltjes links en rechts kunt u alle kunstwerken uitgebreid bekijken. 

Atelier Nuenen

Vrouwkensakker 17, 5673 PE Nuenen
Mail: Info@ateliernuenen.nl 
Disclaimer & Privacy

Atelier Nuenen © 2019