Blok met primaire gele kleur

Wie zijn wij

Blok met primaire blauwe kleur  De vereniging

In 2009 is in Nuenen door 51 kunstenaars het project Panoramaschilderij Van Gogh gerealiseerd: een levensverhaal van Vincent van Gogh op 45 reusachtige doeken.

Na de oplevering van dit project wilden de meeste kunstenaars doorgaan. Sinds 1 juli 2009 is deze groep actief onder de naam Schilderscollectief Atelier Nuenen.

Sinds 24 november 2013 is schilderscollectief Atelier Nuenen een vereniging. Het collectief kende door de jaren heen weinig verloop van leden, hetgeen veel zegt over de saamhorigheid en het enthousiasme van de kunstenaars. Met recht mag worden gezegd dat het collectief geen bevlieging is gebleken.

Regelmatig exposeren onze kunstenaars en werken wij  mee aan evenementen. 

Blok met rode primaire kleur  De kunstenaars

De leden komen uit Nuenen en omgeving en zijn allen ervaren kunstenaars. Zij hebben de ambitie zich door samenwerking verder te ontwikkelen.

Schilderen doen we niet alleen in ons atelier thuis of in ons gezamenlijk atelier. Een paar keer per jaar gaan we naar buiten, onder de naam ‘Atelier Nuenen On Tour’. Meestal is dit in Nuenen en omgeving. Soms gaan we naar locaties waar Vincent van Gogh tekende of schilderde.

U kunt de werken van onze kunstenaars bekijken op onze website. Hier vindt u ook meer informatie over de kunstenaars zelf. Neem gerust een kijkje en laat u verrassen door de mooie kunstwerken.