Frederika van Veen 

Ik ben geboren in Schiedam (1950) en woon inmiddels ruim 30 jaar in Eindhoven.

Fotograferen was al lang een liefhebberij: de fascinerende aspecten van de natuur te willen vastleggen in composities van kleur, vorm en licht.
Na mijn vervroegde pensionering kwam de gelegenheid om op de Kunstacademie in Arendonk (B) een aantal jaren onderwijs te volgen, waarbij schildertechniek, perspectief en expressionistische kunstuitingen trefwoorden werden.
Maar het werd geen fotografie, geen palet of kwast, geen schildersdoek of olieverf waarmee ik sinds 2013 mijn eigen weg begon te ontdekken. Stukjes papier, gescheurd of geknipt, afkomstig uit kranten, tijdschriften of glossies werden het materiaal waarmee ik collages begon te maken en waarbij er, ook tot mijn eigen verrassing, fascinerende en soms bizarre geometrische afbeeldingen ontstaan.

www.frederikavanveen.nl

Blok met primaire gele kleur Werken

Hieronder ziet u een aantal werken van Frederika van Veen. Door te klikken op de een van de kunstwerken wordt deze groot getoond. U ziet dan meer informatie zoals de naam van het kunstwerk, gebruikte materialen en afmetingen. Met de pijltjes links en rechts kunt u alle kunstwerken uitgebreid bekijken. 

Atelier Nuenen

Vrouwkensakker 17, 5673 PE Nuenen
Mail: Info@ateliernuenen.nl 
Disclaimer & Privacy

Atelier Nuenen © 2019