Marja van Dooremalen

 

Marja van Dooremalen-Verheul is een Nuenense kunstenares. Haar kleurrijke schilderijen zijn abstract-figuratief.

Ze gebruikt acrylverf op doek, laag over laag, wat de diepte geeft aan het werk. Woorden uitdrukken in verf is het doel.

Ze is autodidact, heeft wel les gehad in realistisch olieverf schilderen en kleuren mengen, maar is daarna haar eigen weg gegaan. Ze zoekt eerst een kleurenpalet, waaraan ze zicht houdt bij het maken van het werk, om te voorkomen dat elk schilderij op het vorige lijkt. Kleuren bepalen dan ook de sfeer.

Marja heeft veel geëxposeerd. Ze is trots op het winnen van de Talensprijs voor het werk Zorgen in 2010. Ze werd benaderd door Talens of een werk gebruikt kon worden voor de wedstrijd. Waarom dan niet meedoen met een ander schlderij voor de prijsvraag!

Marja  schildert niet zomaar, ze haalt haar onderwerpen uit de krant, media, omgeving en  zet de woorden om in beeld en kleur.

Meer werk is te zien op:

 

www.marjaverheul.kunstinzicht.nl

 

Blok met primaire gele kleur Werken

Hieronder ziet u een aantal werken van Marja van Dooremalen. Door te klikken op de een van de kunstwerken wordt deze groot getoond. U ziet dan meer informatie zoals de naam van het kunstwerk, gebruikte materialen en afmetingen. Met de pijltjes links en rechts kunt u alle kunstwerken uitgebreid bekijken. 

Atelier Nuenen

Vrouwkensakker 17, 5673 PE Nuenen
Mail: Info@ateliernuenen.nl 
Disclaimer & Privacy

Atelier Nuenen © 2019