Mieke van den Broek 

In de 70-er jaren volgde ik een schildercursus in olieverf bij het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven. In de lente, ter afsluiting van de cursus, ging de groep naar Thorn, het witte dorp in Limburg. De meidoorn stond in bloei. Vanaf dat moment

merkte ik dat het buitenschilderen mij pakte.

Ik zoek het liefste een plek op in de stilte van de natuur. Ik onderzoek met welk beeld ik me het liefste wil vereenzelvigen als ik buitenwereld met binnenwereld via kwast en verf wil verbinden. Ik kies dan bijvoorbeeld een landschap, een formatie bomen, huizen, een enkel huis aan het water of een veld bloemen.

Thuis of in het atelier werk ik met een foto die ik bij een wandeling maakte.

Met enige regelmaat maakte  ik schilderreizen naar Frankrijk, Spanje, Griekenland en Italië. Bij iedere vakantie met het gezin gingen de schildersspullen mee.

 

Blok met primaire gele kleur Werken

Hieronder ziet u een aantal werken van Mieke van den Broek. Door te klikken op de een van de kunstwerken wordt deze groot getoond. U ziet dan meer informatie zoals de naam van het kunstwerk, gebruikte materialen en afmetingen. Met de pijltjes links en rechts kunt u alle kunstwerken uitgebreid bekijken. 

Atelier Nuenen

Vrouwkensakker 17, 5673 PE Nuenen
Mail: Info@ateliernuenen.nl 
Disclaimer & Privacy

Atelier Nuenen © 2019