Theo Raaijmakers

 

Theo Raaijmakers heeft zijn hele leven getekend en geschilderd. Op de basisschool in een grijs tekenboekje, op de middelbare school in een schilderclubje op woensdagmiddag onder leiding van de tekenleraar. Later waren het, met een opgroeiend gezin en steeds drukkere werkzaamheden, vooral de vakanties om, vaak samen met de kinderen, te tekenen en aquareleren. Rond 1980 bracht een tweetal cursusjaren tekenen en schilderen in Oisterwijk regelmaat. Eenmaal in Nuenen werd het een strakke discipline om wekelijks bij het CAN te schilderen (bij Henk Arnoldussen, Josine Brenneker en Jacques van Erven). In mei 2016 kwam het inspirerende Atelier Nuenen daarvoor in de plaats. 
Schilderen en tekenen blijft een boeiende, maar telkens ook uitdagende worsteling met vorm en kleuren om een stilleven in stilte te laten leven, een landschap te laten ademen en op te lichten met licht en schaduw en vooral ook om in een portret de geportretteerde zelf te treffen.

 

Blok met primaire gele kleur Werken

Hieronder ziet u een aantal werken van Theo Raaijmakers. Door te klikken op de een van de kunstwerken wordt deze groot getoond. U ziet dan meer informatie zoals de naam van het kunstwerk, gebruikte materialen en afmetingen. Met de pijltjes links en rechts kunt u alle kunstwerken uitgebreid bekijken. 

Atelier Nuenen

Vrouwkensakker 17, 5673 PE Nuenen
Mail: Info@ateliernuenen.nl 
Disclaimer & Privacy

Atelier Nuenen © 2019